2012年05月25日
トルティーヤ
I made tortillas and served it with chili for English Cafe.
Mixed some corn mill, flour, salt, and water in a bowl, then make firm and soft dough.
After rested the dough, roll it into balls. Roll out the dough balls with a rolling pin to make them thin cirlcle.
Cook it in a dry iron pan for 30 sec. each surface.
I served the left over tortillas as an appetizer for dinner.
Well, kids loved them too much. They only ate tortillas......
Then the next morning, they only ate tortillas, again...
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今週の英会話カフェにと、トルティーヤを作りました

メキシコのぺちゃんこなパンみたいなのです。タコスの皮やブリートの皮に使ったりするあれです(たぶん)。
コーンミル(コーン粉)、小麦粉、塩、水を混ぜて、フライパンで焼いたもの。
初めて作ったのですが、なかなかの仕上がりでした。

残りを夕飯のおつまみに。。。
子供たち、メインをそっちのけで、トルティーヤばっかり食べてました。Moが片っぱしからかじって、5、6枚あったまんまるのトルティーヤが全滅

で、翌日の朝も「昨日食べたの食べる~!!!」と子供たち。
ご飯とみそ汁、そしておかずにトルティーヤを食べて保育所へ行きました。
で、保育所へお迎えに行くと「朝ごはんは何だったんですか?すごい興奮してお話してましたよ~」と担任の先生。
うちの子供たちは前世はメキシコにゆかりがあったのでしょうか。。。。。
うーん、トルティーヤ。また作ろっと

Posted by manateemay at 22:53│Comments(0)
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